Najważniejsze wiadomości
Pierwsza w Polsce kolekcja osobliwości Hilton debiutuje w sercu Krakowa
Z 200-letnim dziedzictwem w kulturalnej stolicy Polski, Hotel Saski Kraków, Curio Collection by Hilton łączy starannie odrestaurowane elementy historyczne z elementami współczesnego designu.
Położona w samym sercu krakowskiego Starego Miasta, ta 117-pokojowa posiadłość znajduje się w odległości krótkiego spaceru od wielu muzeów sztuki i historii miasta, a także Zamku Królewskiego na Wawelu, jednego z najbardziej znaczących pod względem historycznym i kulturowym miejsc w Polsce.
Jenna Hackett, Global Brand Head, Canopy by Hilton oraz Curio and Tapestry Collections by Hilton, powiedziała: „Wraz z debiutem Curio Collection by Hilton w Polsce, Hotel Saski Kraków jest wspaniałym dodatkiem do naszego portfolio ponad 120 wyjątkowych hoteli i kurortów w Okolicach świata, starannie dobranych ze względu na ich charakterystyczny charakter. Hotel otworzy swoje podwoje z bogatą 200-letnią historią, oferując gościom autentyczny wgląd w kulturową przeszłość Krakowa, oferując jednocześnie nowoczesne udogodnienia butikowego hotelu.”
Elegancki hotelowy Regale Bar & Restaurant oferuje autentyczne polskie miejsce z nowoczesnymi, międzynarodowymi akcentami. Dania przygotowywane są z najwyższej jakości lokalnych składników i podawane z innowacyjnymi i pysznymi akcentami przez Romana Pawlika, jednego z najbardziej uznanych krakowskich szefów kuchni. Jego popisowe dania to tarta cebulowa z zielonym groszkiem, karmelizowaną cebulką i musem ze Starego Giewontu czy specjalnie stworzone „ciasto saskie”.
Napoje w Regale Bar & Restaurant są wzbogacone ekskluzywnymi miksologiami, charakterystycznymi koktajlami, takimi jak „Saski Mule” i „Hungarian King”, bogatą kartą win oraz lokalnymi i domowymi alkoholami i wódkami. Wózek na zamówienie, który każdego wieczoru serwuje koktajle przy stoliku, tworzy naprawdę wyjątkową atmosferę, a dalsze połączenie bogatej historii budynku z dziedzictwem muzycznym potęguje wrażenia.
„Zapalony odkrywca. Miłośnik piwa. Miłośnik bekonu. Fanatyk sieci. Przedsiębiorca. Pisarz”.