Connect with us

Świat

„Not So Good”: brutalnie uczciwe menu restauracji w Montrealu przyciąga klientów do Kanady

Published

on

„Not So Good”: brutalnie uczciwe menu restauracji w Montrealu przyciąga klientów do Kanady

W karkołomnej branży restauracyjnej większość właścicieli firm chwali się, że ich dania są najlepsze w mieście.

Feigang Fei, który prowadzi chińską restaurację Tante Dai w Montrealu, przyjął inne podejście: Menu oferuje rzetelne opisy oferowanych potraw.

„W porównaniu z naszym generałem Tao Chicken, to nie jest takie dobre” – powiedział wpis dotyczący pomarańczowej wołowiny. – W każdym razie nie jestem wielkim fanem północnoamerykańskiego chińskiego jedzenia i to twoja decyzja.

Inny wpis ostrzega: „Nie daj się zwieść nazwie, to NIE jest autentyczne chińskie jedzenie”. Gdzie indziej Fei otwarcie przyznaje, że „nie jest wielkim fanem” wersji ze słodko-kwaśnym paskiem wieprzowym w restauracji.

Restauracja wymieniona po pierwszej Ćwierkać menu stało się wirusowe.

„To był bardzo ekscytujący i pracowity czas” – powiedział Fei. „Ale ja to kocham.”

Fei wyjaśnił, że po otwarciu swojej restauracji siedem lat temu był rozczarowany, gdy klienci zwracali niezjedzone jedzenie. „Niektórzy klienci, którzy nie próbowali pewnych potraw, byli zaskoczeni smakiem lub konsystencją” – powiedział.

Zaczął więc pisać opisy, które były trochę jaśniejsze.

„Jelita są smażone, trochę za suche. W porównaniu ze smażonymi jelitami wieprzowymi polecam to pierwsze ”- głosi wpis dotyczący suchych jelit wieprzowych z woka.

Pod „pysznym kurczakiem” Fei pisze: „Nie jesteśmy teraz w 100% zadowoleni ze smaku i wkrótce będzie lepszy. PS: Dziwię się, że niektórzy klienci nadal zamawiają ten talerz. „

Fei, były inżynier IT, wyemigrował do Kanada 14 lat temu i pozostaje świadomy wyzwań, przed którymi stają nowicjusze.

Po tym, jak pożar zniszczył pierwszą lokalizację ciotki Dai, odkrył, że nowa lokalizacja ma więcej miejsca niż to konieczne. Przekształcił drugie piętro restauracji w miejsce, w którym nowi imigranci mogą uczęszczać na lekcje francuskiego i angielskiego i spotykać się, aby dzielić się swoimi umiejętnościami.

READ  Co saga o łodzi podwodnej Titanic i katastrofa greckiego statku z migrantami mówią o naszych reakcjach na tragedię

„Tak wielu imigrantów przyjeżdża do tego kraju z nadmiernymi kwalifikacjami” – powiedział. „Widziałem na własne oczy, jak wiele okazji stracono, ponieważ ktoś jest zbyt nieśmiały. Chciałem to zmienić. „

Podczas gdy pandemia zmusiła ciocię Dai do przejścia w „tryb przetrwania”, Fei jest przekonany, że firma może wkrótce powrócić do swoich korzeni jako miejsce spotkań przyjaciół i rodziny.

„Nie mamy świetnego produktu, czegoś, co jest złożone i pokazuje geniusz gotowania. Nasze jedzenie zawsze będzie dobre, ale my po prostu nie jesteśmy najlepsi – powiedział. „Cóż, może trochę powyżej średniej.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *