Connect with us

Zabawa

Bake Off: Obsada profesjonalistów 2023 | Uczestnik sezonu 8

Published

on

Bake Off: Obsada profesjonalistów 2023 |  Uczestnik sezonu 8

Oceniany ponownie przez Benoit Blin i Cherish Finding, Liam Charles ponownie dołączy do duetu jako prezenter.

Tym razem poprowadzi serial z gwiazdą Teda Lasso, Ellie Taylor – którą fani mogą również kojarzyć z ostatniego sezonu Strictly Come Dancing.

Ale kim są tegoroczni uczestnicy i jakie mają kwalifikacje? Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej…

Andrew i Raf z Harwoods Patisserie

Andrew i Raf Harwoods Patisserie noszą różowe stroje szefów kuchni

Andrew i Raf z Harwoods Patisserie.

Instagram: @harwoodspatisserie

Były strażak ochotnik Andrew założył Harwoods Patisserie w 2020 roku po 15 latach pracy w kuchni.

Firma z siedzibą w Wigan prosperuje od czasu otwarcia w czasie pandemii, sprzedając wysokiej jakości przysmaki i dania z czekolady i makaroników.

Andrew weźmie udział w zawodach wraz ze swoim przyjacielem Rafem, który zamienił swoją rodzinną Brazylię na Blackpool.

Absolwent Le Cordon Bleu rozpoczął swoją karierę w londyńskiej restauracji The Wolseley, a kiedy nie jest w kuchni, Raf jest zapalonym entuzjastą majsterkowania, który lubi pływać w wodach otwartych i jeździć na nartach.

Annie i Subin z The Dorchester

Annie i Subin z The Dorchester w biało-niebieskich strojach szefa kuchni

Annie i Subin z The Dorchester.

Instagram: @thedorchester

Chociaż pracują razem dopiero od nieco ponad roku, Annie i Subin nadal przodują w konkursie.

Para poznała się w londyńskim hotelu The Dorchester, a ich związek dopiero rozkwitł – kiedy nie ma ich w kuchni, można ich spotkać popijających rumowy poncz w jednym z najpopularniejszych miejsc w stolicy!

Caroline i Martin z Bisous Bisous

Caroline i Martin z Bisous Bisous noszą biało-miętowe stroje szefa kuchni

Caroline i Martin z Bisous Bisous.

Instagram: @_bisousbisous

Francuska Pâtisserie Bisous Bisous z siedzibą w Manchesterze jest prowadzona przez cukiernika i kapitana drużyny Caroline.

Caroline jest zapaloną joginką, która uwielbia tworzyć własne ubrania od podstaw. Posiada ponad 10-letnie doświadczenie w takich lokalach jak La Pâtisserie des Rêves Phillippe Conticini, Roland Garros, Balthazar, The Soho Hotel czy The Beaumont Hotel.

Dołącza do niej jej przyjaciel i kolega Martin, który jest stosunkowo nowy w świecie pieczenia i zamienił swoje życie w finansach na kuchnię podczas pandemii Covid.

READ  Polska reżyserka Agnieszka Zwiefka opowiada o swoim wyjątkowym filmie dokumentalnym „Vika!”

Profesjonaliści od pieczenia, Mustapha i Tracy

Mustapha i Tracy noszą biało-żółte stroje szefa kuchni

Mustafa i Tracy.

Instagram: @chef_mus_rahimi, @pastracy_cheung

Fani serii mogą dostrzec w tym duecie znajomą twarz!

Mustapha, czarny pas w taekwondo reprezentacji Maroka, po raz pierwszy startował w Bake Off: The Professionals w 2018 roku, ale niestety odpadł w pierwszej rundzie – ale teraz wrócił, by wygrać.

Tym razem dołączyła do niego półszefowa Tracy, która w 2022 roku przeprowadziła się do Wielkiej Brytanii z Hongkongu wraz z rodziną i ukochanym kotem. Była studentka lotnictwa, teraz odwróciła się od wymagającej precyzji wymaganej od bycia pilotem do robienia ciastek, z Mustaphą jako jej mentorem.

Chantelle i Kasia z zamku Glenapp

Chantelle i Kasia z Glenapp Castle w biało-różowych strojach szefów kuchni

Chantelle i Kasia z zamku Glenapp.

Instagram: @glenappcastle

Pochodząca z 5-gwiazdkowego Glenapp Castle Hotel w Ayrshire kapitan drużyny Chantelle i jej koleżanka Kasia mają nadzieję zapisać się w historii jako pierwsza kobieca zwycięska drużyna Bake Off: The Professionals.

Chantelle wylądowała w Ayrshire po doskonaleniu swojego rzemiosła u boku Gary’ego Rhodesa, OBE, na statkach wycieczkowych i w egzotycznych miejscach, takich jak Antigua, Seszele, Casablanca i St Lucia.

Swoją koleżankę z drużyny Kasię poznała w Szkocji, a wspólne doświadczenia pomogą im zająć pierwsze miejsce w tegorocznych rozgrywkach.

Margo i Ally z Lexington Catering

Margo i Ally z Lexington Catering mają na sobie fioletowo-białe stroje szefa kuchni

Margo i Ally z Lexington Catering.

Instagram: @lexyfood

Szefowa kuchni, pieszczotliwie nazywana przez kolegów „Sierżant” Margo, przeniosła się do Londynu z Polski w 2014 roku – trenowała w Le Cordon Bleu, zanim wskoczyła na głęboką wodę i rozpoczęła pierwszą zmianę w londyńskiej restauracji Balthazar w pracowity Dzień Matki!

Bardziej tak

Od roku pracuje w wielokrotnie nagradzanej firmie Lexington Catering, gdzie wraz z koleżanką z zespołu Ally ściśle ze sobą współpracują i prowadzą dział cukierni.

Obaj członkowie społeczności LGBTQ+ z dumą zmienili nazwę swojej sekcji słodyczy na Queer Corner i przyozdabiają ją wszystkim, co tęczowe podczas miesiąca dumy.

READ  Czy Narvik to prawdziwa historia oparta na pierwszej klęsce Hitlera w Norwegii?

Specjaliści od pieczenia Martyn i Jenny

Martyn i Jenny noszą żółto-białe stroje szefa kuchni

Martyna i Jenny.

Martyn i Jenny przyjaźnią się od ponad dwóch lat i mają nadzieję, że ich silna więź pomoże im wspiąć się na szczyt w konkursie.

Podczas swojej 15-letniej kariery w branży hotelarskiej Martyn obsługiwał sławnych gości, w tym Dame Judi Dench, Warwicka Davisa i Biffy Clyro.

Niestety, marzenie Jenny o zostaniu biologiem morskim musiało zostać zawieszone, gdy w wieku 13 lat straciła słuch – ale nie minęło dużo czasu, zanim zamiast tego znalazła swoje powołanie w cukierni.

Obaj przyjaźnią się, odkąd Martyn zatrudnił Jenny jako swojego cukiernika – a nawet pomogła zaprojektować jego tort weselny, kiedy zeszłej jesieni powiedział tak!

Mauro i Daniel z The Landmark London

Mauro i Daniel z The Landmark London noszą zielono-białe stroje szefów kuchni

Mauro i Daniel z The Landmark London.

Instagram: @the_landmark_london

Spotkanie w 5-gwiazdkowym The Landmark London, wspólne doświadczenie Mauro i Daniela może wystarczyć, by zdobyć tytuł.

Mauro dorastał w cukierni i lodziarni swoich rodziców i pracował w niektórych z najbardziej prestiżowych hoteli w swoich rodzinnych Włoszech. Obecnie zarządza trzema restauracjami i 11 salami konferencyjnymi w The Landmark London – i obsługuje do 900 osób dziennie.

Urodzony w Belgii Daniel ma ponad 40-letnie doświadczenie. Był członkiem zespołu londyńskiego Le Gavroche, kiedy po raz pierwszy otrzymał upragnione trzy gwiazdki Michelin, i podróżował po całym świecie do kuchni z Japonii, Francji i Republiki Południowej Afryki, zdobywając wiele medali w pożądanych konkursach cukierniczych.

Mayank i Dharma z St. James’ Court, hotelu Taj

Mayank i Dharma of St James' Court w niebiesko-białych strojach szefa kuchni

Mayank i Dharma z Dworu św. Jakuba.

Instagram: @sjctaj, @dharmashreshtha, @baketoslay

Pasja Mayanka do cukiernictwa zaczęła się, gdy był dzieckiem, pomagając rodzinie w przygotowywaniu potraw na Diwali. Nic więc dziwnego, że trafił do luksusowego hotelu St James’ Court, A Taj Hotel.

Jego kolega i przyjaciel Dharma spogląda wstecz na 30-letnią karierę. Zaczynał w Nepalu, a następnie przeniósł się do Wielkiej Brytanii, gdzie pracował w najbardziej prestiżowych londyńskich hotelach, w tym The Dorchester, The Langham i The Berkeley.

READ  spojrzenie na podjęte środki ostrożności

Specjaliści od pieczenia Naira i Andrea

Naira i Andrea w niebiesko-białych strojach szefów kuchni

Naira i Andrea.

Instagram: @nairalondon, @cakepath

Brazylijski duet Naira i Andrea spotkali się po raz pierwszy, gdy ta ostatnia uczęszczała na zajęcia z pieczenia prowadzone przez Nairę.

Związani ojczyzną i silną wiarą w Boga, teraz prowadzą z domu wszystkie niezależne firmy skupiające się na ciastach, wychowują dzieci i są ważnymi członkami lokalnych społeczności i kościołów.

Nicoletta i Georgina z Meraki Baking Studio

Nicoletta i Georgina z Meraki Baking Studio w zielono-białych strojach szefa kuchni

Nicoletta i Georgina z Meraki Baking Studio.

Instagram: @merakibakingstudio_uk

Założona w 2019 roku przez Nicolettę Meraki Baking Studio oznacza po grecku „zrobić coś z dumą lub troską” – coś, z czego włoski szef kuchni jest dumny.

Po szkoleniu w najlepszych szkołach cukierniczych w swoim kraju i pracy w 5-gwiazdkowych zakładach Nicoletta ma bogate doświadczenie, którym dzieli się ze swoją bliską przyjaciółką i koleżanką z zespołu Georginą.

Georgina jest również wyszkoloną terapeutką sportową i pochodzi z piątego pokolenia rolników. Nic więc dziwnego, że w wolnym czasie uwielbia opuszczać Londyn i wracać do North Yorkshire!

Bake Off The Professionals rozpocznie się we wtorek 4 lipca o 21:00 na Channel 4. Sprawdź więcej od nas Rozrywka zgłaszanie lub odwiedź nasz program telewizyjny I przewodnik po strumieniowaniu aby dowiedzieć się, co się dzieje.

Uczestniczyć w test ekranuprojekt Radio Times i uniwersytetów w Sussex i Brighton mający na celu zbadanie roli telewizji i dźwięku w naszym życiu.

Wypróbuj magazyn Radio Times już dziś i otrzymaj 12 numerów za jedyne 1 GBP z dostawą do domu – Zapisz się teraz. Aby uzyskać więcej informacji na temat największych gwiazd telewizji, kliknij tutaj Podcast Radio Times.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *